דת ומדינה בשולי החקיקה

המחנה הציוני – שיאנית החקיקה בתחום הדת והמדינה

לפי דו"ח של מכון על משמר הכנסת, פחות מ-5% מהצעות החוק שהוגשו בכנסת העשרים עסקו בדת ומדינה

צוות המשא ומתן הקואליציוני של יהדות התורה חברי הכנסת משה גפני יעקב ליצמן ומאיר פרוש בפגישה עם צוות המשא ומתן של הליכוד בכנסת 26.03.2015. צילום: יונתן סינדל פלאש 90חברי הכנסת משה גפני, יעקב ליצמן ומאיר פרוש בפגישה עם צוות המשא ומתן של הליכוד בכנסת, מרס 2015. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

מכון על משמר הכנסת, מבית התנועה המסורתית בישראל, פירסם אתמול דו"ח על הכנסת העשרים, שסוקר את פועלה של כנסת זו במישור הדת והמדינה. להלן חלק מהממצאים:

בכנסת העשרים הושלמה חקיקתן של 623 הצעות חוק (כעשירית מכלל הצעות החוק שהוגשו). מתוך אלה, 17 הצעות חוק בלבד עסקו בדת ומדינה, ורובן המוחלט (13) קידמו וחיזקו את מונופול הכפייה הדתית בישראל.

מבין כלל ההצעות שהונחו בנושא דת ומדינה (326 הצעות בסך הכל), 24% (79) עסקו בשירותי דת בישראל (מועצות דתיות, מקוואות, קבורה, כשרות, רבני ערים). 17% (55) מהן עסקו בגירושין ובנישואין, 13% (42) עסקו בנושא שוויון זכויות לקהילה הגאה ו-12% (38) ביקשו לעצב את השבת בישראל. שתי הצעות חוק בנושא הגיוס הונחו על שולחן הכנסת.

ח"כ מירב מיכאלי היא חברת הכנסת שהגישה הכי הרבה הצעות העוסקות ביחסי דת ומדינה, עם 27 הצעות חוק

סיעת המחנה הציוני היא שיאנית הצעות החוק בתחום הדת והמדינה, עם 80 הצעות חוק. מפלגת יש עתיד נמצאת במקום השני עם 71 הצעות חוק ומפלגת מרצ עומדת במקום השלישי עם 36 הצעות חוק. לעומת זאת, הליכוד, ש"ס וכולנו הגישו הכי פחות הצעות חוק בתחום זה.

ח"כ מירב מיכאלי היא חברת הכנסת שהגישה הכי הרבה הצעות העוסקות ביחסי דת ומדינה, עם 27 הצעות חוק. במקום השני נמצאת ח"כ עליזה לביא (23 הצעות חוק) ובמקום השלישי ח"כ אלעזר שטרן (17).

לקריאת הדו"ח המלא



איך תוכל לפעול?