הממשלה נגד הזכות להורות

מאבק על הזכות הבסיסית לשוויון

הכנסת אמרה "לא" לפונדקאות של להט"בים, כותב רועי ג'רופי באתר "שיחה מקומית", אבל המאבק על זכויות הלהט"בים לא הסתיים

מצעד הגאווה בירושלים. 29.07.2010. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90מצעד הגאווה בירושלים, יולי 2010 (צילום אילוסטרציה). צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כנער מתבגר, שהבין בגיל צעיר כי הוא הומו, התביישתי וניסיתי להסתיר את זהותי, כותב רועי ג'רופי באתר "שיחה מקומית". הלימודים בישיבה לא עזרו, מוסיף ג'רופי. המלמדים בישיבה העבירו מסר ברור – אין טעם לחשוב אפילו על הומוסקסואליות – ושתלו בי רגשות אשם שליוו אותי עד לתחילת שנות העשרים לחיי.

אבל סדרות טלוויזיה כמו "הכי גאים שיש" ושינוי האווירה הציבורית שינוי גם את היחס שלו לזהותו המינית. "התחלתי לאמץ תמונה אחרת, של חיים מלאים, שלמים, חיי משפחה, אהבה ועתיד. השינויים שחלו בארץ ובעולם חילחלו אט אט ללבה של החברה הישראלית ונתנו לי את האומץ לצאת מהארון", כותב ג'רופי. "ככל שבחרנו לא לפחד הפכנו ליותר ויותר 'אמיתיים' לעוד ועוד ישראלים, עברנו מהפחד מהבלתי מוכר ללשבת אתכם בסלון – אנחנו הבן של השכנה, הבת של הרב, הדוד שעבר לאמסטרדם והנכדה האהובה. אנחנו חברים, בני משפחה, עובדים ומעסיקים, אנחנו חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית".

החברה, גם אם חלקים רבים בתוכה עדיין נגועים בלהט"בופוביה ובאלימות, עברה כברת הדרך. יותר ויותר מהציבור הישראלי מחבק אותנו, מציין ג'רופי. למשל, בסקר שערכה עמותת חדו"ש ב-2016 התברר כי 76% מהציבור בישראל תומכים בנישואים או ברישום זוגיות לבני אותו מין ובפילוח לפי השתייכות מפלגתית ניתן היה לראות שלא מדובר רק בגוש השמאל. בין 57% ל-80% מהמצביעים במפלגות הימין תמכו בזכותם של הומואים ולסביות להינשא.

אבל מפלגות הימין מונעות מלהט"בים את מימוש זכותם להורות. "כאשר בג"ץ דרש מהכנסת לקבל החלטה על זכותם

בסקר שערכה עמותת חדו"ש ב-2016 התברר כי 76% מהציבור בישראל תומכים בנישואים או ברישום זוגיות לבני אותו מין

של חד מיניים לעבור הליך פונדקאות, הכנסת העבירה תיקון לחוק הפונדקאות במטרה למנוע מחברי הקהילה לעבור את התהליך בישראל.

"האפשרות לאימוץ סגורה בפנינו, האפשרות לפונדקאות סגורה בפנינו, אך אלו מאתנו שמסרבים לוותר על חלום ההורות על אף הקשיים שמדינת ישראל מערימה עלינו, נדרשים לעבור מסלול יקר בארה"ב ולשלם סכומי עתק (בין 500 אלף ל-700 אלף שקל) כדי להפוך להורים. כך שהאפליה בחוק הישראלי כלפי חברי הקהילה הגאה אינה יוצרת רק אי שוויון בינם ליתר אזרחי ישראל, אלא גם יוצרת פער מעמדות בין חברי קהילה שיכולים להרשות לעצמם לעבור את התהליך ואלו שלא".

בעקבות תיקון לחוק הפונדקאות, שאינו מאפשר לזוגות חד מיניים לעבור את התהליך, יצאה קהילת הלהט"ב להפגנות נרחבות. "אנחנו יוצאים לרחוב בשביל הנערים והנערות של הבר נוער, בשביל המורשת של שירה בנקי. אנחנו יוצאים לרחובות בשביל שהמלה 'הומו' תפסיק לככב כקללה הנפוצה בישראל ושטרנסים יוכלו לחיות את חייהם ללא חשש מאלימות. אנחנו יוצאים לרחובות בשביל שייפסקו טיפולי ההמרה ושנוכל לצאת לרחוב בבטחה. אנחנו יוצאים בשביל זוגות לסביות שרוצות לתרום ביצית זו לזו ובשביל תקציבים ממשלתיים שמגיעים לנו בזכות ולא בחסד. וכן, אנחנו יוצאים גם בשביל שנוכל להתחתן ולהקים משפחה", כותב ג'רופי.

הכנסת אמרה לנו לא, אבל החברה הישראלית אומרת לנו כן, הוא מסכם. אנחנו יוצאים לרחוב להיאבק בכוחות החזקים המבקשים לכופף את -רוחנו, אנחנו יוצאים בגאווה שהתנחלה בלבנו, שמרימה את ראשנו להישיר מבט בעיני הממשלה ולדרוש שוויון אמיתי.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?