ביטוי חיובי לחיזוק השוויון

סקר חדו"ש: 75% תומכים בשירות המשותף בצה"ל

לנוכח המאבק שמתנהל נגד שילוב נשים בצה"ל, מוכיחים ממצאי סקר שערך מכון סמית בהזמנת חדו"ש כי רוב הציבור, כולל מצביעי מפלגות קואליציה, תומך בחיזוק השיתוף

חיילות בגדוד חי''ר. צילום: Israel Defense Forces, Wikipediaחיילות בגדוד חי''ר (צילום אילוסטרציה). צילום: Israel Defense Forces, Wikipedia

75% מהציבור היהודי ו-95% מהציבור החילוני תומכים בשירות המשותף בצה"ל ובשילוב נשים בצבא. כך עולה מסקר שערך מכון סמית בהזמנת עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון. הסקר נערך באפריל 2017 בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל.

לאחרונה גבר הוויכוח על שירות קרבי מעורב של בנים ובנות בצבא. במגזר החרדי ובחלק מהציבור הדתי-הלאומי מתנגדים בתוקף להגברת שילוב נשים בצבא, ומתנהל קמפיין נרחב לביטולו תחת הכותרת "מצילים את צה"ל. עוצרים את השירות המשותף". להבנת עומק ההתנגדות חשוב לזכור שהרבנות הראשית אוסרת גיוס נשים לצבא.

בסקר נבדקה עמדת הציבור לנוכח מאבק זה; 75% תומכים "בפיקוד הבכיר בצה"ל המקדם את השירות המשותף, רואה בו ביטוי חיובי לחיזוק השוויון ובוחן אפשרויות נוספות לשילוב נשים בצבא". בקרב התומכים, 95% מהציבור החילוני ו-86% מהציבור המסורתי. התמיכה מקיפה גם את רוב מצביעי מפלגות הקואליציה שאינן חרדיות: 80% ממצביעי הליכוד, 82% ממצביעי כולנו,

מנכ"ל חדו"ש, הרב רגב: "השירות המשותף הוא משל למאבק הרחב יותר על חופש דת ושוויון בישראל. המתנגדים לשירות המשותף אינם רוצים מדינה יהודית ודמוקרטית, אלא רוצים להכתיב את תפיסת עולמם הקיצונית על ניהול המדינה"

89% ממצביעי ישראל ביתנו ואף 62% ממצביעי הבית היהודי. שלא במפתיע, התמיכה בקרב נשים (78%) גבוהה מזו של גברים (71%).

רק 25% הביעו תמיכה "במאבק הציבור החרדי והדתי נגד השירות המשותף שטוען ששירות כזה פוגע בחיילים הדתיים וביעדי הצבא". מתוכם 96% מהציבור החרדי ו-74% מהציבור הדתי.

הרב עו"ד אורי רגב, מנכ"ל חדו"ש: "השירות המשותף הוא משל למאבק הרחב יותר על חופש דת ושוויון בישראל. המתנגדים לשירות המשותף אינם רוצים מדינה יהודית ודמוקרטית, אלא רוצים להכתיב את תפיסת עולמם הקיצונית על ניהול המדינה. חיזוק השירות המשותף הוא חלק בלתי נפרד מקידום השוויון המגדרי בישראל. ראוי לחזק את המגמה המאוזנת, אשר מחויבת לשוויון נשים ולהרחבת שילובן בכל רובדי השירות הצבאי מחד גיסא, ולכיבוד רגשותיהם וצרכיהם של חיילים חרדים ודתיים מאידך גיסא. הסקר מבהיר כי רוב הציבור לא ישלים עם הכפפת עקרון שוויון מעמד האשה לתכתיבים דתיים פונדמנטליסטיים, ויש לקוות שהפוליטיקאים לא יפנו גבם לרצון הציבור".

 



איך תוכל לפעול?